…az újság is frissült!

Fügenap Pörbölyön

 Ezen felhívással is szeretnénk támogatni egy Kedves Barátunk rendezvényét:

Első alkalommal rendezik meg idén szeptemberben a pörbölyi Fügenapot. A rendezvény főszervezője, Szőke Lajos elmondta: “A célunk, hogy Magyarországon is népszerűbbé váljon a füge, és a többi nálunk is megtermő, nem őshonos növény, mint például a kivi.” Az őstermelő egyébként 2002-ben kezdte meg a gyümölcs termesztését, és 2008 óta különböző lekvárok előállításával is foglalkozik.
A látogatók frissen termett fügét szedhetnek a bokrokról, fügelekvárral töltött palacsintát fogyaszthatnak, illetve megkóstolhatják a család által előállított aszalt gyümölcsöt. A helyszínen vásárolhatnak továbbá füge, kivi és datolyaszilva csemetéket, amelyekhez kertész és növénynemesítő szakember ad nevelési tanácsokat.

Az érdeklődőket szeretettel várják szeptember 17-én szombaton Pörbölyön a Szálláskertek utca 1. szám alatt 10-től 16 óráig.
A Fügenap egybeesik a Gemenci Kisvasút napjával, így a családdal érkezők egy kellemes palacsintázással egybekötött beszélgetés után akár a pörbölyi kisvasúttal is utazhatnak.
További információ: info@sziporka.hu Telefon: +36 30/ 936 3638

2 hozzászólás "…az újság is frissült!"

Hagyjon üzenetet

Be kell jelentkezni bejelentkezve to post a comment.