Design és Innováció Konferencia

A harmadik Design és Innováció Konferencia 2011. október 6-án Budapesten a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen kerül megrendezésre, az EU CE FREE projektje keretében, a Budapest Design Week rendezvényei sorában.

Uniós kitekintésű konferenciánk az európai designban rejlő gazdasági lehetőségeket kívánja bemutatni új, többrétű megközelítésben. Rendezvényünk a design, helyi gazdaság és fenntarthatóság hármasa mellett a BDW szlogennel összhangban a lokális értékek, a kisvállalkozások és a kulturális kreatív ipar összefüggéseire fókuszál. Nemzetközi előadóink az uniós tapasztalatok és kutatásaik alapján a design és az európai gazdaságpolitikai, valamint fenntarthatósági törekvések kapcsolatait is elemzik. Az előadáscímek által is kirajzolódó koncepció vitaindító jellegű, rámutatva a design egyre inkább meghatározó gazdasági szerepére. Az egyes témakörök bemutatói globalis látókörű kutatók, gazdasági tanácsadók, szakpolitikusok. Rendezvényünk a designert, az egyes kreatív iparágakban előtérbe kerülő művészi attitűdje mellett, mint a jövő mérnökét, a designt pedig, mint az innováció legforróbb területét kívánja bemutatni. A konferencia nyelve angol. Az EU CE Programja támogatásával a rendezvény 250 résztvevő számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Örülnénk, ha konferenciánkat megtisztelné jelenlétével, amely a design és design-elméleti eredmények bemutatásán túlmenően a design előtt álló új kihívásokat is igyekszik bemutatni.

Szeretettel várjuk október 6-án tartalmas szakmai eseményünkre.

 

A konferenciára a https://designesinnovacio.hu honlapon regisztrálhat.

Hozzászólások letiltva.